• Országos kereskedelmi szövetség

  • 1034 Budapest,
    Bécsi út 126-128.
  • mobil: +36 20 591 1776 | +36 20 253 4400
    email:

Parasportoló fiataloknak szerveztek országos bajnokságot az Auchan támogatásával

Április 13-14-én országos boccia bajnokságot szervezett a Pető Sport Egyesület mozgássérült fiatal parasportolók számára Budapesten. A projekt létrejöttét tavaly ősszel az Auchan az Ifjúságért Alapítvány 3 millió 235 ezer forinttal támogatta. A pénzbeli juttatás mellett az áruházlánc munkavállalói önkéntes programjának részeként a kollégák a kétnapos rendezvény lebonyolításában is aktívan részt vettek.

A 2019 Budapest Fővárosa programsorozat keretében megrendezett Országos Boccia Bajnokság I. fordulója az Auchan az Ifjúságért Alapítvány „Egészséges ifjúságért - A jövőt most írod” című pályázatának elsőként megvalósult projektje, melyet az Auchan budaörsi központja választott ki a pályázatok közül. A Pető Sport Egyesület második alkalommal rendezte meg a versenyt kilenc hazai csapat 66 résztvevőjével. Az egyénileg és csapatban is űzhető, a francia petanque-ból is eredeztetett labdajáték lehetőséget biztosít az ország különböző területein élő parasportoló atléták számára az országos megmérettetésre. Az egyesület munkáját a Magyar Paralimpiai Bizottság Magyar Paraboccia Szövetsége koordinálja, amely később a paralimpiára való kijutásban is segíti a legjobb sportolókat.

A legeredményesebb résztvevőknek járó díjakat Schmittné Makray Katalin, az esemény fővédnöke és az Auchan Retail Magyarország munkatársai adták át. Az eseményen továbbá életműdíjat vehetett át Urr Anitától, a Magyar Paralimpiai Köztestület titkárától, valamint Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettestől két paralimpikonunk; Béres Dezső és Gyurkota József a 2004-es athéni paralimpia bronzérmesei.

A kétnapos sportrendezvény zökkenőmentes lebonyolítását és a résztvevők versenyek alatti kényelmét az áruházlánc egyebek mellett élelmiszerrel és a versenybírói juttatások, érmek, kupák, emlékpólók és ajándékok, valamint a szervezési költségek egy részének átvállalásával garantálta. Emellett a Nyitottság napja elnevezésű munkavállalói önkéntes programja keretében a vállalat budaörsi központjának dolgozói is részt vettek a bajnokság lebonyolításában.

 Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány tavaly ősszel kiírt pályázata olyan projektek megvalósulását támogatja, amelyek 5-25 év közötti fiatalok egészségmegőrzésében vállalnak szerepet az egészségtudatos étkezés, a sport, illetve a mozgás napirendbe illesztésével. A pályázat keretösszege több mint 68 millió forint volt, és nyertes projektenként legfeljebb 3 millió 250 ezer forint támogatási összeget lehet felhasználni minimum 50 százalék önrész mellett.