• Országos kereskedelmi szövetség

  • 1034 Budapest,
    Bécsi út 126-128.
  • mobil: +36 20 591 1776 | +36 20 253 4400
    email:

90%-kal csökkenti az ALDI a szórólaphoz felhasznált papírmennyiséget: évente 5000 tonna papírt spórol meg az áruházlánc

Az ALDI Magyarország folyamatosan azon dolgozik, hogy tevékenységének környezetre gyakorolt hatását a lehető legalacsonyabb szinten tartsa. Az innovatív környezetvédelmi megoldásairól is ismert áruházlánc hetente megjelenő, 40-48 oldalas szórólapja kizárólag online formában lesz elérhető a weboldalon és az applikációban, a papíralapú szórólapból a vállalat egy kétoldalas kivonatot fog országos szinten terjeszteni. 

Az ALDI Magyarország – amely élenjáró zöld megoldásainak köszönhetően 2021-ben és 2022-ben is elnyerte az „Az Év Környezettudatos Kereskedője” díjat – döntése értelmében 2023 januárjától megszűnik a megszokott papíralapú szórólap gyártása és terjesztése, az aktuális akciókat bemutató szórólap ugyanakkor online formában változatlan terjedelemben elérhető marad a vállalat honlapján, az aldi.hu-n és mobiltelefonos applikációjában. Papíralapon egy kisebb méretű, mindössze kétoldalas, az aktuális akciók kivonatát bemutató flyert fog országosan terjeszteni a vállalat. A lapon elhelyezett QR-kód segítségével a vásárlók az összes aktuális ajánlatot tartalmazó online szórólapot is bármikor elérhetik.

Az áruházlánc intézkedésének köszönhetően éves szinten közel 5000 tonna papírhulladékkal kevesebb keletkezik majd, és az így megtakarított alapanyag, valamint a nagy terjedelmű szórólap előállításának és szállításának megszűnéséből származó karbonlábnyom-csökkenés nem csupán a fenntarthatóságot támogatja, hanem alacsonyabb működési költséget is jelent az ALDI számára. Az online szórólap és a kétoldalas flyer önmagában 60%-kal alacsonyabb környezetterheléssel jár majd. Ez a megtakarítás továbbá lehetőséget biztosít a vállalatnak az áremelkedés fékezésére, illetve a munkatársak bérének további növelésére. 

Online szórólap: mindig kéznél van

A vállalat szórólapja már évek óta elérhető webes felületeken és pozitív visszhangra talált a fogyasztók körében, akik hamar átálltak a fenntartható, könnyen és bármikor elérhető, minden tekintetben kényelmes és naprakész online felületek használatára. Az előnyök kézenfekvők, hiszen bárhol, bármikor böngészhető a környezetbarát módon előállított online szórólap, kikereshetők az akciós termékek, az applikációban pedig bevásárlólistát is készíthetnek a fogyasztók. Az ALDI vásárlói számára mára általánossá vált az online szórólap használata, egyrészt a kutatások szerint már a vásárlók közel kétharmada az online tájékozódást preferálja a papíralapúval szemben, másrészt az elmúlt hónapokban a látogatók több mint 70%-a kifejezetten az online szórólap miatt érkezett az ALDI weboldalára. A weboldalon ennek a menüpontnak a látogatottsága, illetve betöltésének növekedése minden hónapban 10% feletti növekedést mutat. A papíralapú megoldásokat kereső vásárlók számára pedig továbbra is elérhető a kétoldalas flyer.

Forrás: Aldi, 2022, december 15.