• Országos kereskedelmi szövetség

 • 1034 Budapest,
  Bécsi út 126-128.
 • mobil: +36 20 591 1776 | +36 20 253 4400
  email:

A GS1 Magyarország személyre szabott szaktanácsadást nyújt a visszaváltási rendszer (DRS) érintettjeinek

Sajtóközlemény

2024. június 5.

A GS1 Magyarország személyre szabott szaktanácsadást nyújt a visszaváltási rendszer (DRS) érintettjeinek

Mit jelent a visszaváltási rendszer (DRS)?

A visszaváltási díj megállapításának és alkalmazásának, valamint a visszaváltási díjas termék (Deposit and Return System - DRS) forgalmazásának részletes szabályairól szóló kormányrendelet előírja a globális kereskedelmi áruazonosítószám, vagyis a GTIN szám használatát, amely a GS1 szabványrendszer egyik szabványa.

Az új szabályozás értelmében a nem újrahasználható, kötelezően visszaváltási díjas termékek GTIN száma és vonalkódja nem lehet azonos a 2024. január 1. előtt forgalomba hozott termékekével.

A GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. – mint a jogszabályban előírt GTIN számokat is magába foglaló GS1 szabványrendszer kizárólagos hazai képviselete - elkötelezetten támogatja a visszaváltási rendszer (DRS) érintettjeit személyre szabott szaktanácsadással.

Forduljon bizalommal a GS1 Magyarországhoz az alábbi esetekben:

 • Ha nehézségekbe ütközik a visszaváltási rendszer (DRS) előírásainak történő megfelelés kezdeti lépéseinél;
 • Ha gyorsan szüksége van vonalkódra a termékeire;
 • Ha új munkatárs vette át a vonalkódok karbantartását, akinek bővebb szakmai ismeretekre volna szüksége;
 • Ha korábban excelben vezette a termékeire kiadott GTIN számokat, de szeretne ebben szintet lépni és egy hatékonyabb eszközre váltani;
 • Ha szüksége van a GTIN számok tömeges generálására és nem tudja, hogyan valósítsa meg ezt hatékonyan.

Ha idő- vagy munkaerőhiányban szenved a visszaváltási rendszerben előírt kötelezettségek lépéseinek megtételéhez, akkor a GS1 Magyarország szaktanácsadása Önnek is szól.

Szabványalkalmazási és folyamatfejlesztési szaktudásunkat cégére szabjuk, hogy az Önnek leginkább szükséges pontokon támogassuk folyamatait.

Segítünk a MOHU regisztrációban elvárt adatok összegyűjtésében, ellenőrzésében és a feltölthető CSV-fájl előállításában is.

A tanácsadási, folyamattámogatási szolgáltatásunk részletesebb megismeréséhez és megrendeléséhez első lépésként keresse fel információs oldalunkat és töltse ki online űrlapunkat itt: https://gs1hu.org/drs-mohu-tanacsadas

Kérdése van? Írjon nekünk a drs@gs1hu.org e-mail címre!

 

Megjegyzés: A GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. nem rendelkezik hatáskörrel a jogszabályok szövegének értelmezésére, és tájékoztatását, szaktanácsadását kizárólag a GS1 szabvány használatára vonatkozóan adja.

 

GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.