• Országos kereskedelmi szövetség

• mobil: +36 20 591 1776 | +36 20 253 4400

Sajtóközlemény: EGYÜTT A VÁSÁRLÓKÉRT

Kedves Vásárlóink!

Az elkövetkező időszakban különösen fontos az Országos Kereskedelmi Szövetség tagjai, az ALDI, az AUCHAN, a dm, az EURONICS, a FRESSNAP, az IKEA, a LIDL, a METRO, a MEDIA MARKT, a MOL, az OBI, a PENNY MARKET, a PRAKTIKER, a ROSSMANN, a SPAR, a TESCO számára, hogy közösen, összetartva mindent megtegyünk vásárlóink és munkatársaink egészségéért és biztonságáért, a pult, a pénztár mindkét oldalán.

A maszk szabályos viselésével és az egészséget védő felhívások teljesítésével biztonságosan vásárolhatunk!

Ezért az Országos Kereskedelmi Szövetség tagjaként kérünk meg mindenkit, hogy a saját, a családja és a vásárlókat kiszolgáló bolti dolgozók, tehát mindannyiunk egészségének védelme érdekében

- tegyen eleget az üzletekben a rendeletben kötelezően előírt arc takarásnak, viseljen a szájat és orrnyílást egyaránt eltakaró maszkot, vagy más eszközt, (ami alól csak a hat évesnél fiatalabb gyermekek mentesülnek),

- előbbiekre az üzletekben külön is felhívják a figyelmet, amivel a jogkövető és a mindannyiunk egészségét védő magatartást segítik a kereskedők,

- lehetőség szerint ügyeljenek a vásárlók az üzletekben a megfelelő, ésszerű távolságtartásra, és bár ezt most jogszabály nem írja elő, erre plakátok, padlómatricák segítségével hívják fel a figyelmet a kereskedők,

- az idősebb korosztály lehetőség szerint támaszkodjon a környezetében a fiatalabbak segítségére,

- egyedül intézzük a bevásárlásokat, hogy ezzel is csökkentsük a lehetséges zsúfoltság kialakulását,

- javasoljuk a jól átgondolt bevásárlólista összeállítását,

- használjanak a vásárlók - ahol már van - önkiszolgáló pénztárt, fizetéskor pedig bankkártyát, érintésmentes módot,

- egyes áruházak a túlzott tömeg kialakulásának megelőzése érdekében szabályozhatják az egyidejűleg vásárlók számát, ez is mindannyiunk egészségének védelmét szolgálja.

Az áruházak továbbra is fokozott figyelmet fordítanak a higiéniai előírások és a hatósági ajánlások betartására. Gondoskodnak az ehhez szükséges megfelelő mennyiség fertőtlenítő és higiéniai szerekről, eszközökről. Egyre több áruházban helyeznek el a bejáratnál kézfertőtlenítő berendezéseket. A pénztáraknál, pultoknál számos helyen építettek be plexi védőfalat.

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra!

#orszagoskereskedelmiszövetseg #egyuttamagyarvasarlokert

Budapest, 2020. szeptember 1.