• Országos kereskedelmi szövetség

  • 1034 Budapest,
    Bécsi út 126-128.
  • mobil: +36 20 591 1776 | +36 20 253 4400
    email:

Karácsonyi adománygyűjtés országszerte az ALDI-áruházakban

Az ALDI immár ötödik éve vesz részt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Karácsonyi Adománygyűjtésében. Idén november 18-20. között adhatják le a vásárlók az ALDI-üzletekben a rászorulóknak szánt élelmiszereket. 

Az ALDI 2016 óta működik együtt a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel. A partnerségnek köszönhetően a kereskedelmi forgalomba már nem kerülő, de fogyasztásra még alkalmas élelmiszerek az Egyesület révén jutnak el a rászorulókhoz. Az áruházlánc idén már ötödik éve vesz részt az Élelmiszerbank Egyesület Karácsonyi Adománygyűjtésében, ami 2022. november 18-20. között zajlik országszerte. Az Élelmiszerbank önkéntesei a jótékonysági akció keretében idén már 156 ALDI-áruházban gyűjtik össze a vásárlók felajánlásait, így Magyarországon szinte minden ALDI-üzletben lehetőség nyílik az adományozásra.

Idén is a téli időszak okozta nehézségek enyhítését célozza az Élelmiszerbank Karácsonyi Adománygyűjtése. Az áruház bejáratánál az önkéntesek szórólap segítségével hívják fel a vásárlók figyelmét a gyűjtésre, valamint a felajánlásokkal kapcsolatos fontosabb információkra. A vevők a megvásárolt, adományozni kívánt tartós élelmiszereket – többek között konzerveket, szószokat, mártásokat, csokoládét, rizst, tartós tejet, bébiételt, száraztésztát, édességet, szaloncukrot – a pénztáraktól való távozás után, a kasszák mellett elhelyezett gyűjtőponton adhatják le. 

A három nap alatt összegyűlt élelmiszeradományból összeállított csomagokat az Élelmiszerbank a gyűjtés helyszíneinek környékén, az ott működő karitatív szervezetek segítségével juttatja el a rászorulókhoz az ünnepeket megelőző hetekben, illetve azt követően január végéig. Az ALDI és az Élelmiszerbank is bízik abban, hogy az összegyűjtött adományok segítségével minél több nélkülöző számára sikerül meghittebbé tenni az ünnepeket.

„Az ország legnagyobb tartósélelmiszer-gyűjtő akciójára készülünk a hétvégén. A tavalyi évben rekorderedményt értünk el, akkor a háromnapos jótékonysági program minden egyes percében 223 kiló élelmiszert ajánlottak fel az áruházak vásárlói. A reményeink szerint idén is több tízezer embernek tudunk majd élelmiszercsomagokat összeállítani az adományokból. A tét hatalmas, elsősorban idős emberek, nagycsaládosok, gyermekotthonok ellátottjai, fogyatékkal élő emberek, hajléktalanok és az ország legelmaradottabb településein lakók szorulnak a segítségünkre” – mondta el Nagygyörgy András, az Élelmiszerbank külső kapcsolatok igazgatója.

„Ötödik alkalommal is örömmel csatlakozunk a Magyar Élelmiszerbank által szervezett adománygyűjtéshez, és vásárlóinkkal közösen szeretnénk még több rászoruló számára könnyebbé tenni az ünnepeket. Bízom abban, hogy idén a tavaly összegyűjtött 132 tonna tartós élelmiszernél is többet tudunk összegyűjteni a jószándékú adományozók segítségével” – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

Forrás: ALDI, 2022. november 15.