• Országos kereskedelmi szövetség

  • 1034 Budapest,
    Bécsi út 126-128.
  • mobil: +36 20 591 1776 | +36 20 253 4400
    email:

Kétségbeesett lengyel kérés a maszk viselésére

A Lengyel Kereskedelmi Kamara kiadott egy állásfoglalást, amelyben azt kéri a vevőktől, hogy a vásárlások alatt takarják el maszkkal a szájukat és orrukat. Ebben tájékoztatják a vásárlókat, hogy az üzletek személyzete visszautasíthatja a kiszolgálását azoknak a személyeknek, akik nem viselnek maszkot, mi több ezért még a rendőrséget is hívhatják - írta a gazeta.pl.

A koronavírus még most is veszélyes Lengyelországban is, miközben a feszültség és a szigorítások enyhültek. Ezek keretében ugyan nem törölték el teljesen a kötelező maszkviselést, például a tömegközlekedési eszközökön vagy a boltokban, de jelentősen enyhítettek a szabályokon. A helyzet súlyosságára utal, hogy Ukrajna karantént rendelt el a Lengyelországból érkezőknek.

A kereskedelmi kamara figyelmeztetését az indokolta, hogy hiába kötelező a boltokban a maszk viselése, az emberek nagyon hanyagul teljesítik ezt a kötelezettségüket. Akkor sem veszik komolyan, amikor olyan boltokba térnek be, amelyekbe akár több százan is megfordulnak naponta. Ha a bolt rendőrt hív - mert azt is megeheti -, akkor a maszkviselés hiánya miatt büntetésre lehet számítani.

Forrás: napi.hu, 2020. augusztus 3.