• Országos kereskedelmi szövetség

  • 1034 Budapest,
    Bécsi út 126-128.
  • mobil: +36 20 591 1776 | +36 20 253 4400
    email:

Mindent megteszünk a boltokban dolgozókért

Az Országos Kereskedelmi Szövetség tagvállalkozásai számára a vásárlók és a munkatársak biztonsága, egészségének óvása továbbra is prioritás. Ennek érdekében továbbra is folyamatosan együttműködünk az illetékes hazai hatóságokkal, követjük az előírásokat és a felhívásokat.

Szigorú egészségügyi és biztonsági követelmények vannak érvényben az üzletekben és a teljes ellátási láncban. Ezek maradéktalan betartása érdekében az élelmiszerkereskedelmi áruházak megnövelték a fertőtlenítő- és tisztítószer rendeléseik mennyiségét.

A dolgozók munkavégzésének segítése érdekében, más intézkedésekkel együtt növelték a szünetkiadások rugalmasságát, hogy – az ajánlásokkal összhangban – biztosítani tudják a gyakoribb kézmosás lehetőségét is.

Az áruházakban rendkívül alapos a takarítás.

Az áruházi, továbbá az irodai dolgozók érdekében a belső kommunikációs csatornákon folyamatos a tájékoztatatás, az alkalmazottak minden szükséges információt haladéktalanul megkapnak a friss hatósági ajánlásokról is, felhívják a figyelmet azok fontosságára, szerepére.

Az áruházak irodai dolgozóinak körében – ahol a munkakör ezt lehetővé teszi – átálltak az otthoni munkavégzésre. Az ehhez szükséges technikai eszközöket (céges mobiltelefon, laptop) az érintett dogozók részére a vállalkozások biztosítják, az informatikai rendszerek ehhez szükséges átállítása soron kívüli feladat volt.

 

ORSZÁGOS KERESKEDELMI SZÖVETSÉG 

 EGYÜTT A VÁSÁRLÓKÉRT

2020. március 17.